25 DE MARÇ: APAGA LA LLUM

L’HORA DEL PLANETA

L’Hora del Planeta és una campanya de WWF que va començar en 2007 en Sidney, Austràlia, amb el gest simbòlic d’apagar la llum durant una hora com a mostra de la lluita contra el canvi climàtic. Deu anys després, s’ha convertit en la iniciativa més gran mundial en defensa del medi ambient i una crida a mobilitzar-se i a actuar de forma constructiva en defensa del nostre amenaçat Planeta.   2016 ha estat l’any més càlid registrat des de 1880. I des que va començar aquest segle, cada any ha batut el rècord de temperatura de l’anterior.

El canvi climàtic és ja evident en tot el Planeta i especialment en regions com l’Àrtic. Però al mateix temps hi ha raons per a l’optimisme, el 4 de novembre de 2016 ha entrat en vigor l’Acord de París per frenar el canvi climàtic. Aquest acord mundial marca un punt d’inflexió i el començament d’una gran transició global cap a un desenvolupament i una economia neta i baixa en carboni.

Molts avanços estan ja en marxa i són la prova que hem iniciat aquest camí sense tornada: Xina ha paralitzat la construcció de centrals de carbó, algunes companyies asseguradores, ciutats, bancs i fons d’inversió han deixat d’invertir en combustibles fòssils, el cotxe elèctric roda ja amb un futur prometedor, cada vegada més països aposten per energia 100% renovable… i els ciutadans empenyen amb força per accelerar aquest canvi. Governs i institucions, organitzacions, empreses i ciutadans de tot el món s’estan mobilitzant i estan treballant per accelerar aquest canvi.

LA UHA es vol adherir a  l’Hora del Planeta i volem animar a tota la societat civil andorrana a adherir-se a aquest gran moviment, a fer-ho imparable i a evitar qualsevol marxa enrere.
Dissabte que ve 25 de març, de 20:30 a 21:30, apaga la llum. La UHA proposa a tots els restaurants i hotels d’apagar les llums de la zona de menjadors dels  restaurants, façanes d’hotels, etc .  I ús proposem que el dia dissabte dia 25 de març s’apaguin les llums i es facin els sopars amb espelmes.

EL PLANETA ÉS EL PRIMER, QUE NINGÚ ET PARI.

Tags:

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari

Vostè ha de ser connectat per publicar un comentari.