Com aturar la “guerra” de preus?

El debat sobre el preu de l’allotjament turístic a Andorra ha fet i segueix fent gastar molta saliva en el sector.

El problema és ben conegut de tots, el destí no és prou atractiu durant els 12 mesos de l’any per assolir una ocupació mitja raonable per a tots els establiments del país.

Sense dubte, amb un parc hoteler de prop de 34.000 llits i una demanda  en rescissió i fortament estacional, els empresaris hotelers fan recurs a una estratègia de preus molt agressiva. Una guerra de preus s’ha instal·lat entre els establiments i, com totes les guerres, aquesta és nefasta pel sector i en particular per la rendibilitat dels negocis. 

L’estratègia de preus de l’allotjament del nostre destí és cabdal per la viabilitat del sector i cal debatre d’aquest problema amb urgència. Tanmateix, cal recercar i acordar si escau, les solucions per fixar els límits i les regles del joc d’aquesta guerra.

Agraeixo a tots els empresaris hotelers que donin la seva opinió i alhora facin les seves propostes de solucions.

Animo a tots els empresari a debatre i comentar totes les propostes que sorgeixin i confio que hi hauran propostes innovadores i que faran el consens del sector per poder-les aplicar el més aviat possible.

Tags: , , ,

Una resposta a “Com aturar la “guerra” de preus?”

  1. Alex Armengol 09 09Europe/Andorra nov. 2011 el 15:38 #

    Aquest és un debat difícil però necessari si volem avançar. La dificultat econòmica en la que estem fa que dins el nostre entorn sectorial estem en una guerra de preus que trenca la panificació mínima de qualsevol empresa seria. Pertant hem d’analitzar les problemàtiques actuals i amb anim de poder millorar, ni que sigui relativament, buscarem punts en comú. Entre tots ho podem fer.

    Problemàtiques: El món esta boig, a la deriva, ningú ara mateix controla les possibles sutracades que estan en ebullició. Nosaltres depenem d’Espanya en un 80% i pertant també patim la bombolla immobiliària i la financera. Per un cantó sobreoferta a tot el nostre entorn i per l’altra que el nostre primer mercat va caient dràsticament. Els preus de la competència global son molt ajustats. La nostra competència pateix dels mateixos mals que nosaltres. A nivell local, el passat, passat esta i no es tema d’aquest debat. Avui ens trobem en una situació de destí amb sobreoferta i mal estructurat com a producte global. Tenim a Andorra una oferta de 34.000 llits, comparats amb Barcelona 55.000 llits, sense comentaris. L’altre és que la demanda ha baixat dràsticament.

    Solucions: Alguns creuen que no val la pena ni parlar de preus, d’altres inclús acceptarien un dictamen de preus de Govern, entremig propostes que alguna ha de ser el punt en comú al que hem d’arribar. Encara que no creieu que hi puguem trobar posicions comunes segur que una mica podem millorar els nostres preus i en aquests moments una mica ja és molt. Animeu-vos a introduir les vostres solucions.

Deixa un comentari

Vostè ha de ser connectat per publicar un comentari.