Unió Hotelera: nova seu

LUDMILLA LACUEVA CANUT
Escriptora

 

El 1961 es va crear la Unió Hotelera d’Andorra i, a l’article 5 dels seus estatuts, s’estableix que la finalitat i objectiu d’aquesta entitat són “fomentar i millorar el desenvolupament de la indústria hotelera donant suport a totes les iniciatives i projectes que puguin contribuir a aquesta tasca”. Tanmateix, “cal vetllar pels interessos comuns de les empreses hoteleres en general”.

Seguint aquest camí, el 2 de juny de 1966, a les set de la tarda, l’arxiprest d’Andorra la Vella, Mossèn Lluís Pujol, va beneir i inaugurar la nova seu social de la Unió Hotelera de les Valls d’Andorra al número 6 de l’antic carrer major. Acte seguit, després dels discursos del Sr. Sasplugas i del Sr. Canturri, els presents van poder gaudir d’un aperitiu ofert per la casa Martini.

Però la celebració no va acabar aquí. A les 21.30 es va oferir un sopar de gala a l’hotel Pyrénées als prop de 300 convidats del qual la premsa en destaca l’elegància de les senyores que van “aportar una nota particular” a la festa. En aquesta ocasió especial, l’hotel va servir el següent menú: brou de gallina a l’andorrana; medallons de foie gras Pyrénées; filets de llenguado i llagostins i espàrrecs de Calahorra amb dues salses; cabrit de Sispony a la campestre –un dels moments de gran expectació de la nit va ser quan van aparèixer dues noies amb el vestit tradicional del país, que portaven un suculent cabrit que faria passar una bona estona als comensals–; amanida de pagès; plat de formatges; pastís gelat de Santa Coloma; cafè i licors. Els presents van elogiar el propietari de l’hotel, el Sr. Calvet, i les persones que l’havien ajudat per l’organització excepcional del sopar i pel servei impecable. Una vegada més, els hotelers havien demostrat les seves qualitats excepcionals.

La Dépêche du midi va explicar que era un banquet digne del millor restaurant parisenc, presidit pel síndic, Julià Reig, que estava acompanyat per personalitats importants vingudes de França i d’Espanya. En el seu discurs, va dir que la unió feia la força i que aquest sector constituïa una peça important de l’economia. De la seva puixança, en depenia en gran part el futur turístic del país. El Sr. Blanc, en nom de l’hoteleria francesa, va expressar la seva alegria de trobar-se a Andorra.

Aquest sopar de gala havia estat l’esdeveniment social més important a Andorra des de feia molts anys. El Sr. Patrick Ricard, acompanyat del Sr. Pierre Fournier de la Martinie, en nom de la casa Ricard, va oferir a la Unió Hotelera un quadre representant a santa Marta, patrona dels hotelers.

Després del sopar, sota els auspicis de la casa de xampany Moët&Chandon, va començar un espectacle de varietats a la sala de festes del night club de l’establiment. Amb l’orquestra del mestre Roure, va cloure aquest esdeveniment i, segons la premsa, tots van emportar-se un meravellós record, gastronòmic i fraternal.

 

https://www.bondia.ad/opinio/unio-hotelera-nova-seu

Tags:

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari

Vostè ha de ser connectat per publicar un comentari.