Dia Mundial del Refugiat

Una trucada a la solidaritat

 

En un món on la violència obliga a milers de famílies a abandonar les seves llars per salvar les seves vides, és el moment de demostrar que tots estem de part dels refugiats.

Els refugiats són persones que fugen del conflicte i la persecució. La seva condició i la seva protecció estan definides pel dret internacional, i no han de ser expulsades o retornades a situacions en les quals les seves vides i les seves llibertats corrin risc. D’altra banda, estan els desplaçats interns, que són persones que fugen de les seves llars per causes semblants a les quals motiven la fugida dels refugiats, però que no creuen una frontera internacional.

En l’actualitat presenciem els nivells de desplaçament més alts mai registrats.

Una xifra sense precedent de 68,5 milions de persones a tot el món s’han vist obligades a fugir de les seves llars. Entre elles hi ha gairebé 25,4 milions de persones refugiades, més de la meitat menors de 18 anys.

A més, s’estima que hi ha 10 milions de persones apàtrides als qui se’ls ha negat una nacionalitat i accés a drets bàsics com a educació, salut, ocupació i llibertat de moviment.

En l’actualitat, a tot el món, cada dos segons una persona es veu obligada a desplaçar-se com a resultat dels conflictes i la persecució. El treball d’ACNUR, l’organisme de les Nacions Unides per als refugiats, és més necessari que mai.

Al juny de 2016, ACNUR va llançar la campanya #ConLosRefugiados per demanar als governs que col·laboressin i complissin amb el seu haver d’en relació als 65,6 milions de persones que es troben en aquesta situació.

En el Dia Mundial del Refugiat, que se celebra cada 20 de juny, commemorem la seva força, valor i perseverança. Aquesta celebració ens brinda l’oportunitat de mostrar el nostre suport a les famílies que s’han vist obligades a fugir.

10 dades sobre refugiats al món:

  • Cada minut, 31 persones han de fugir de la seva llar.
  • Això significa que 1 de cada 110 éssers humans no pot tornar a casa.
  • Més de 68,5 milions de persones viuen desplaçades per força.
  • 25,4 milions van creuar les fronteres i es van convertir en refugiats.
  • Fugen de països en guerra o conflicte com Síria, Afganistan, Sudan del Sud, Myanmar i Somàlia, d’on procedeixen més de la meitat dels refugiats.
  • El 85% dels refugiats viuen en països en vies de desenvolupament. Turquia, Pakistan, Uganda, Líban i Iran són els que més refugiats acullen.
  • Líban és el país amb major proporció de refugiats: 1 de cada 6 persones al país.
  • Més de la meitat són nens.
  • 173,800 nens han fugit solos, sense els seus pares o uns altres familiars majors d’edat. La majoria des d’Afganistan, Eritrea i RD Congo.
  • En 2017, només es va aconseguir el 57% dels fons necessaris per proporcionar aliments, aigua, educació o sanitat als qui ho han perdut tot.

 

https://eacnur.org/es/actualidad/noticias/emergencias/datos-de-refugiados-2017-685-millones-de-personas-forzadas-huir

Tags:

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari

Vostè ha de ser connectat per publicar un comentari.