Arxiu | octubre, 2012

Hotels de Uruguai acorden preus mínims per la seva temporada d’estiu

Hotels de Uruguai acorden preus mínims per la seva temporada d’estiu

HOSTELTUR.COM / Les principals associacions hoteleres d’Uruguai presentar al Ministeri de Turisme una llista de preus mínims del que costarà allotjar-se al país en la temporada d’estiu, amb l’objectiu de demostrar que són competitius respecte als balnearis argentins.

Read more…

El sector dels creuers reconeix el ‘deteriorament de la rendibilitat’ del seu producte per les guerres de preus.

El sector dels creuers reconeix el ‘deteriorament de la rendibilitat’ del seu producte per les guerres de preus.

Els màxims responsables de les navilieres alerten que l’actual estructura de preus ‘no és sostenible’.

NEXOTUR.com / La rebaixa de preus que ha experimentat el producte creuer posa en risc la sostenibilitat del sector. Així ho adverteixen els directius de grans navilieres, que afirmen que “com estem avui no podem seguir”, ja que “la relació qualitat-preu és tan extraordinària com insostenible”.

Read more…

“ANDORRA A TAULA” III Jornades Gastronòmiques de Cuina Andorrana

Aquest novembre celebrarem les III Jornades Gastronòmiques de Cuina Andorra “Andorra a Taula” dintre de la campanya Alguna cosa es mou a Andorra. En aquesta nova edició comptarem amb una magnifica representació dels millors professionals dels fogons i la restauració del país, els quals han treballat conjuntament per fer-vos gaudir i oferir el millor de la nostra cuina.

“Andorra a Taula” és el resultat de l’esforç de moltes persones que volen demostrar el potencial de la restauració del país i l’excel·lent complement turístic que representa pels nostres estimats visitants, que de ben segur se n’emportaran una magnifica sorpresa.

Del 27 d’octubre al 02 de desembre, més de 25 d’establiments amb els millors professionals ens delectaran en una simfonia d’exquisides creacions. En aquestes III Jornades Gastronòmiques de Cuina Andorra “Andorra a Taula” els menús presentats, d’estils diversos, s’han elaborat amb l’objectiu de donar valor als productes tradicionals i autòctons d’aquestes terres. Al igual que a les edicions precedents d’aquestes jornades d’ “Andorra a Taula”, tots els menús del catàleg tenen el mateix preu 25€ (impostos inclosos).

Agraeixo a tots els professionals de la restauració que participin en aquestes Jornades Gastronòmiques i els animo, dins l’excel·lència, a seguir sorprenent a tots els comensals. De la mateixa manera, agraeixo el suport del Ministeri de Turisme i d’Andorra Turisme, que fan possible un cop més posar aquestes jornades gastronòmiques “Andorra a Taula” a l’agenda d’activitats d’interès general.

Per finalitzar i també imprescindible, l’agraïment a tots aquells que gaudireu dels menús elaborats en el transcurs d’aquestes jornades.

Bon profit!

Sense vacances per la crisi: El 44% de les llars espanyoles no se les pot pagar

Sense vacances per la crisi: El 44% de les llars espanyoles no se les pot pagar

Augmenta el nombre de llars amb dificultats econòmiques

www.hosteltur.com: El 44,5% de les llars espanyoles no es pot permetre anar de vacances fora de casa almenys una setmana a l’any, percentatge 5,6 punts superior al registrat el 2011, segons l’enquesta de condicions de vida que elabora l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Els percentatges més baixos es donen a País Basc (22,6%) i Navarra (28,8%).

Aquest percentatge, superior al registrat l’any passat (38,9%), suposa un rècord des que va començar la crisi.

Per comunitats, Múrcia encapçala la llista on més llars han hagut de renunciar a agafar vacances almenys una setmana, amb el 60,2% de respostes, seguit de prop per Andalusia (57,2%). Els percentatges més baixos es donen a País Basc (22,6%) i Navarra (28,8%). Veure taula.

 

 

Respecte a l’evolució recent del mercat emissor espanyol, veure també les informacions Ofertes de viatges, l’opció triada per un de cada quatre turistes espanyols així com Espanya es bolca al turisme tupper.

De fet, l’estadística revela que quatre de cada deu llars, el 40%, no té capacitat per afrontar despeses imprevistes, proporció que també ha augmentat respecte al 2011, quan les llars en aquesta situació arribaven al 35,9%, i que és la més elevada en tots els anys de la crisi econòmica actual.

El 12,7% de les llars espanyoles té moltes dificultats per arribar a final de mes, percentatge superior en 2,9 punts al registrat el 2011 (9,8%), segons l’INE.

Encara que ha empitjorat la xifra de llars amb problemes per arribar a final de mes en comparació amb 2011, el percentatge d’aquest any és inferior al del 2009 i 2010, quan més del 13% de les famílies espanyoles assegurava trobar-se en aquesta situació.
També crida l’atenció que el 7,4% de les llars admet que es retarda en els pagaments a l’hora d’abonar despeses relacionades amb l’habitatge principal en els 12 mesos anteriors a l’enquesta. Aquest percentatge ha anat en augment en els últims sis anys, passant del 4,9% el 2006 al 7,4% el 2012.

Ingressos mitjans de les llars

Segons l’INE, els ingressos mitjans de les llars es van situar l’any passat en 24.609 euros, un 1,9% menys respecte al 2010, la xifra més baixa des de 2006. L’ingrés mitjà per persona es va contraure un 1,3%, fins situar-se en 9.321 euros.

L’enquesta revela a més que el 82,2% les llars espanyoles tenia un habitatge en propietat el 2011. D’aquests, el 52,3% no pagava hipoteca, mentre el 29,9% tenia habitatge en propietat però amb una hipoteca pendent. Un altre 9,3% dels habitatges hi pagant un lloguer a preu de mercat.

Analitzant les dades per regions, el 87,9% de les famílies asturianes i el 87,4% de les navarreses disposava d’un habitatge propi, sent aquests els percentatges més elevats, mentre que els més baixos corresponien a Canàries (72,8% ) i Balears (74,2%).

Què pots fer a la parròquia d’Encamp la setmana del 15 d’octubre?

Què pots fer a la parròquia d’Encamp la setmana del 15 d’octubre?

Del 28 de setembre al 2 de novembre, III Premi de narrativa fantàstica i de terror

De la mateixa manera que en les edicions passades, enguany també hi ha dos modalitats, una d’escrita i una altra d’àudio.
Les obres presentades es penjaran al Facebook del Departament de Cultura i tothom que ho vulgui les podrà puntuar i valorar. El resultat tindrà un percentatge de vot que se sumarà a les valoracions del jurat, que enguany estarà format per tècnics del Comú d’Encamp i personalitats de l’àmbit cultural del país.

Pel que fa a la modalitat escrita, hi ha dos categories, una de joves fins a 16 anys i una altra d’adults, a partir de 17 anys; mentre que en l’àudio, només hi ha una única categoria. Read more…