Arxiu | març, 2013

Presentació Registre Allotjament Turistic

Recentment el Govern d’Andorra ha realitzat diverses presentacions sobre el funcionament del Registre d’Ocupació d’Allotjaments Turístics.

Per a totes aquestes persones, i per a les que no van poder assistir-hi,  us adjuntem el document de la presentació que es va realitzar.

Presentació ROAT:

Presentació Roat

L’EMISSOR ESTÀ EN LES SEVES HORES MÉS BAIXES

Serà 2013 un altre any perdut?

L’emissor domèstic, igual que la resta del consum, necessita que s’obri l’aixeta creditícia i un pla d’ocupació.

NEXOTUR.com / Complint els pronòstics, 2013 amenaça amb ser pitjor fins i tot del que ja es vaticinava. L’evolució de les reserves ofereix (gairebé) encefalograma pla. L’arrencada de l’any ha estat pèssim i la Setmana Santa amenaça amb desaparèixer com a temporada, i quedar-se a poc més que pont.

I no es tracta de crear alarmisme, sinó de constatar la duríssima realitat que afronta el consum domèstic de viatges i, per tant, el deprimit mercat emissor espanyol.

Read more…

Els hotels espanyols obtenenr un increment del 4% en el seus preus segons el darrer informe Hotel Price Index

S’inverteix la tedéncia

Els preus pagats per viatgers de tot el món creixen per sobre de la mitjana mundial situada en un 3%

Preu hoteler mitjà en 2012 a comparació amb 2011. Font: HPI, de Hoteles.com.

NEXOHOTEL.com / Segons l’últim Hotel Price Index (HPI) publicat per Hoteles.com, el preu mitjà pagat per viatgers de tot el món per habitació i nit en els hotels espanyols se situa en 99 euros de mitjana el 2012, registrant un increment del 4% en comparació amb el mateix període el 2011.

Read more…

Hotel gastronòmic, nou distintiu oficial a Catalunya

Hauran oferir productes de proximitat

El departament d’Empresa i Ocupació de la Direcció General de Turisme de Catalunya ha publicat els requisits tècnics per a aquells allotjaments de petit format-menys de 50 habitacions-que vulguin acollir-se al distintiu d’especialitat gastronòmica.

Els criteris que han de complir els establiments que voluntàriament s’acullin a aquest distintiu garantir l’autenticitat i identitat del producte. L’oferta gastronòmica s’ha de basar en una representació de plats de la cuina catalana elaborats amb productes de proximitat, de Denominació d’Origen Protegides i d’Indentificació Geogràfica Protegida.

Read more…

Bancotel vol salvar la marca abans de la seva dissolució

En menys d’un any Bancotel ha reduït la seva plantilla un 70% i gairebé no té activitat. A l’empresa, intervinguda judicialment, se li ha ajuntat la crisi amb la particular situació propiciada per les vicissituds dels seus propietaris. Fonts pròximes assenyalen a aquest diari que l’empresa no pot subsistir, però sí la marca Bancotel en altres mans.

Bancotel registrar una facturació de 20 milions d’euros el 2008, baixant el 2011 a 1,4 milions. Amb unes pèrdues de 4,8 milions el 2009 que es van reduir a 180.000 euros el 2011. Quant al deute, se situa entre el mig milió i el milió d’euros, segons ha pogut esbrinar aquest diari, i els creditors són hotelers. Aquesta deute està actualment en renegociació.

Read more…