Arxiu | abril, 2013

“Andorra a Taula” IV Jornades Gastronòmiques de Cuina Andorrana

AT IVJGCA

Aquest mes de maig les Jornades Gastronòmiques de Cuina Andorra “Andorra a Taula” celebren la seva 4ª edició, del 25 d’abril i fins al 2 de juny, els professionals de la restauració i la gastronomia del país s’engresquen novament amb l’objectiu que pugueu gaudir de la millor i més amplia oferta gastronòmica i culinària d’Andorra.

Read more…

Rússia, la taula de salvació de l’hoteler davant la temporada

Les bones dades de Benidorm contrasten amb el pessimisme que regna a Canàries i el ‘aturada’ que pateix Andalusia.

José Carlos Escribano critica que “s’ha abaixat la guàrdia en els pressupostos de promoció de l’Estat i les autonomies”

PREFERENTE.COM / En menys de 15 dies sonarà la campana del canvi oficial de la temporada turística. Canàries inaugurarà la seva època mitjana-baixa i la resta de destinacions de vacances espanyols tindran tot prest per arrencar el període de més activitat. Ara per ara, la tònica a l’arxipèlag atlàntic és pessimista per comparació amb 2012. Mentrestant, Mallorca espera una temporada molt bona, amb overbookings puntuals, Benidorm s’erigeix ​​en rei de l’estiu, la costa catalana s’encomana un any més al mercat rus, en línia amb altres destinacions, ia Andalusia es mostren inquiets davant d’un sobrevingut ‘aturada ‘a les reserves per a maig i juny.

Amb lleugeres diferències segons destinacions, els principals mercats internacionals, l’alemany i el britànic, apunten a un comportament en línia amb el de l’any passat. El mercat rus i els països escandinaus estan molt dinàmics i augmenten notablement les seves reserves. En el pol oposat, els turistes italians i els portuguesos mostren “certa debilitat”, segons Cehat.  Read more…

El preu mitjà dels hotels espanyols descendeix un 13% interanual segons l’estudi de Trivago

El Trivago Hotel Price Index assenyala descensos de fins a un 30% en el cas de Lleó, Cadis, Castelló i Santander

El tHPI és un estudi mensual que analitza la variació del preu mitjà per habitació doble en els hotels de les principals ciutats europees. Per al càlcul es tenen en compte tots els hotels que formen part de la base de dades de Trivago.

NEXOHOTEL.com / L’estudi mensual tHPI (Trivago Hotel Price Index), del comparador de preus d’hotels www.trivago.es revela que el preu mitjà dels hotels espanyols ha baixat en totes les regions del territori espanyol amb una mitjana d’un 13 % respecte als preus de l’any passat. El preu mitjà a l’abril de 2013 és de 96 euros davant els 110 euros de mitjana que costava dormir el 2012.

Read more…

El paquet turístic reviu a Europa

Les tres claus del repunt

Augmenta 10 punts el percentatge de turistes que opten per aquesta fórmulaa

La contractació de paquets turístics en els mercats emissors europeus es va disparar el 2012, segons reflecteix l’enquesta de l’Eurobaròmetre “Actituds dels europeus cap al turisme”, divulgada per la Comissió Europea. Major control de costos per part del client, Primavera àrab i pèrdua de connexions aèries explicarien aquesta tendència.

Segons aquesta enquesta, el 69% dels europeus van realitzar almenys unes vacances de quatre nits consecutives al llarg de l’any passat.

Prenent com a base aquest segment de turistes europeus que van sortir de viatge l’any passat, l’enquesta de l’Eurobaròmetre relleva les dades:

· El 36% dels viatgers va realitzar unes vacances on els diferents components del viatge van ser reservades de manera separada, el que va significar un descens interanual de 13 punts.

Read more…

Els mercats emissors es polaritzen per la crisi

Intencions de viatge 2013 de dels europeus

El eurobaròmetre revela les diferències entre el nord i el sud d’Europa

Els vents de crisi que segueixen recorrent Europa han accentuat una divisió dels mercats emissors en dos blocs principals. D’una banda, un nucli dur format per Alemanya i els països nòrdics, que amb prou feines canviarà les seves pautes de viatge el 2013. De l’altra, la perifèria del sud.
El 75% dels europeus preveu passar una estada aquest any-en el seu propi país oa l’estranger-encara que el 34% reconeix que modificarà els seus plans inicials per adaptar-se a l’actual situació econòmica, segons ha reflectit una recent enquesta de l’Eurobaròmetre. Read more…