Arxiu | agost, 2013

Els usuaris realitzen una mitjana de 38 consultes abans de reservar en línia

Els usuaris d’internet fan una mitjana de 38 consultes abans de decidir-se a reservar en una agència online o portal de proveïdor. Expedia es manté com a líder en visites entre les OTA.

Segons un estudi elaborat per Expedia Media Solutions i Competeix a Estats Units, aquestes cerques es realitzen 45 dies abans del viatge, concentrant el 15,5% a la mateixa setmana de la reserva.

Infografia: una mala xarxa de connexió internet genera pèrdues

Una xarxa de connexió internet amb baixa velocitat pot generar pèrdues per als hotels, ja que deixen insatisfets als usuaris als que se li cau la xarxa quan estan connectats o no poden accedir a determinades prestacions com les videoconferències.

Segons una infografia elaborada sobre la base d’un informe sobre el funcionament d’hotels de quatre estrelles elaborada per les companyies Moonblink i XIRRUS les pèrdues mitjana si això passa és de 120.000 dòlars (uns 90.500 euros) per any en ingressos.

Read more…

Màrqueting hoteler: no només de ‘millennials’ viu el mercat

Ara que els professionals del màrqueting hoteler centren la seva atenció en les preferències , demandes i lleialtats de losmillennials ( veure ‘ Els millennials transformen al centre travel ‘ , publicat per HOSTELTUR notícies de turisme) , l’editor deHotelnewsnow.com , Ed Watkins , advoca per no perdre de vista babyboomers , nens i emissor xinès com a valuosos segments de mercat per al sector hoteler , a ‘ Your say forget these market segments ‘ .

Els millennials són clients de 20 a 30 anys d’edat que aviat es convertiran en què més guanyin i gastin en l’economia mundial , però també Watkins alerta que hi ha altres nínxols de demanda hotelera que no han de quedar desatesos en les estratègies de màrqueting de les empreses del sector , i se centra en tres d’ells .

1 . – Babyboomers – Waktins adverteix que la capacitat adquisitiva d’aquesta clientela s’ha recuperat parcialment després de la crisi , una clientela que ja està planificant la seva jubilació en què espera poder gaudir de viatjar .

Read more…

Booking.com i Odigeo s’uneixen per a les reserves hoteleres a Europa

Mentre tothom es fixava en l’anunci d’integració d’Expedia i Travelocity a l’altra banda de l’Atlàntic fa uns dies, a Europa Tnooz ha revelat un acord similar de gran rellevància. El major portal de reserves del mercat europeu, Booking.com, s’ha aliat amb el grup Odigeo, format per la española eDreams, la francesa GoVoyages, Opodo i Travellink.

Odigeo és ara un afiliat de Booking.com pels canals hotelers del trio de ote’s, segons ha pogut comprovar la publicació especialitzada. Un portaveu del grup liderat per Javier Pérez Tenessa, que no ha detallat el contingut ni la data de posada en marxa de l’acord, ha afirmat: “constantment provem noves solucions i aproximacions per a proporcionar el millor producte i la millor experiència d’usuari als nostres clients . Hem estat treballant amb diferents proveïdors i integracions durant anys per a les nostres diferents marques “.

Read more…

El turisme d’aventura triplica el seu volum de negoci en tres anys

El turisme d’aventura guanya adeptes a un ritme trepidant, i de forma paral · lela incrementa la seva facturació. En només tres anys s’ha més que triplicat el seu volum de negoci, passant dels 62.000 milions d’euros en 2009 als 197.000 milions el 2012.

La despesa mitjana per persona en activitats d’aventura ha passat dels 445 euros per viatge als 710 en aquests tres anys, segons l’últim estudi de l’escola de negocis de la George Washington University i l’Associació Internacional d’Empresaris Especialitzats (ATTA, per les seves sigles en anglès), la seva investigació anterior es va publicar el 2010. Un desemborsament que seria encara més gran si s’inclouen els bitllets d’avió i l’import de l’equipament i els accessoris, que no estan contemplats en l’informe.

Read more…