Arxiu | novembre, 2013

MILLOR QUALITAT DEL WIFI EN ELS HOTELS

Un 50% no volverá si la experiencia no fue satisfactoria

La calidad del wifi del hotel, esencial para fidelizar clientes

La conexión wifi se ha convertido en un servicio diferencial para los hoteles. Según la consultora JD Power&Associates, el 85% de los usuarios de un hotel valoran el wifi como el servicio más deseado. Así mismo, el 50% de los usuarios no volverán si la red wifi no es estable o no ofrece un servicio adecuado. Cada día son más los clientes que eligen hotel en función de la calidad de conexión wifi que ofrecen.

Como informó HOSTELTUR noticias de turismo en Infografía: una mala red de wifi genera pérdidas, una red de wifi con baja velocidad puede generar pérdidas para los hoteles, ya que dejan insatisfechos a los usuarios a los que se le cae la red cuando están conectados o no pueden acceder a determinadas prestaciones como las videoconferencias.

El Encuentro WiFiRoom, organizado por Informática El Corte Inglés con la colaboración de Meru Networks, y al que asistieron representantes de los principales cadenas hoteleras de Mallorca, abordó las oportunidades y desafíos que suponen la conectividad inalámbrica y la movilidad para el sector hotelero. Según los organizadores, el número de dispositivos conectados a las redes wifi crece de modo imparable: más de 3 dispositivos por cada usuario. Un uso intensivo que puede derivar en el denominado “tsunami de datos”, el colapso de la red y la insatisfacción de los clientes. Read more…

CATALUNYA: CALENDARI FESTIU 2014

Catalunya tindrà dos macroponts el 2014, per Setmana Santa i Nadal

El calendari laboral per a l’any que ve recull nou festes comunes a totes les autonomies

Dimecres, 20 de novembre del 2013
EL PERIÓDICO / Barcelona

El calendari laboral per al 2014 recull un total de nou festes comunes a totes les comunitats autònomes, segons una resolució de la Direcció General d’Ocupació publicada avui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Catalunya, a més, tindrà quatre festes més, de manera que l’any que ve els treballadors catalans tindran dos macroponts, és a dir, dos dies festius laborables units a un cap de setmana: un per Setmana Santa (resultat d’unir el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua) i un altre per Nadal (al sumar els dies 25 i 26 de desembre, dijous i divendres). Read more…

S’han acabat els ‘aqüeductes’ festius: el 2014 només n’hi haurà un

El calendari laboral de l’any que tindrà nou festius nacionals, un més que el 2013. L’objectiu és fer més eficaç l’agenda professional per adequar-la a altres països europeus.

El Govern ha publicat el calendari laboral de 2014. Hi haurà un únic macropont, el de l’1 de maig – dia del Treballador – que l’any que caurà en dijous.

Les vuit festivitats nacionals no substituïbles seran l’1 de gener (dimecres), 6 de gener (dilluns), 18 d’abril (divendres), el 15 d’agost (divendres), l’1 de novembre (dissabte), 6 de desembre (dissabte), 8 de desembre (dilluns) i el 25 de desembre (dijous).

En total, nou dies festius, un més que el 2013, segons una resolució de la Direcció general d’Ocupació publicada aquest dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Terraza en el centro de Valencia
Terrassa al centre de València. EFE

Els hotels han d’adaptar-se al nou concepte del luxe

Els hotels corren el perill de no adaptar-se a un nou client les necessitats i demandes són completament diferents a les de les generacions anteriors. És la principal conclusió de l’últim estudi sobre la naturalesa canviant dels hostes realitzat per la consultora hotelera HVS London.

L’informe ‘ Una nova raça de viatgers ‘ reflecteix l’impacte de com l’augment de la riquesa , la globalització i la tecnologia provoca que els clients d’avui dia valorin les experiències i la sensació d’estar connectats per sobre dels luxes hotelers tradicionals .

En opinió d’una dels autors de l’estudi , Verónica Waldthausen , “sembla com si molts hotels a penes hagin canviat en les últimes dècades la seva oferta, que segueix consistint en els mateixos complements, les mateixes cortines pesades , el mateix procés de check -in i el mateix petit escriptori . Aquest entorn ja no és un lloc on el viatger actual es senti com a casa ” .

Read more…

Un mite menys: desmunten la llegenda del turista rus i ric

La Diputació de Barcelona indica que el 70% d’aquests visitants gasten menys de 1.000 euros en les seves estades. De fet, un de cada quatre no arriba als 500’00 euros.

No tot el turisme rus, el mercat emergent que més interès ha despertat en el sector, és de luxe. Així ho afirma un estudi realitzat per la Diputació de Barcelona i el grup Serhs que trenca diversos mites sobre aquests visitants. L’informe mostra com només el 27% dels russos gasten més de 1.000 euros en les seves estades.

La dada s’analitza a partir d’una estada mitjana de 8,5 dies a Catalunya – principal destí a Espanya ja que copa més del 60% dels visitants – i sense tenir en compte allotjament ni transport. Read more…