Arxiu | desembre, 2013

Els mercats emissors que més creixen a Europa

Rússia, França i Suècia han estat els tres mercats emissors de turistes que més han crescut a Europa durant aquest any , segons posa de manifest l’informe ITB World Travel Trends Report 2013/2014 elaborat per la consultora IPK per a la fira turística de Berlín .

En línies generals , i malgrat els problemes o la incertesa econòmica , 2013 ha estat “un bon any ” per al turisme emissor a Europa , indica IPK .

D’acord amb les dades recopilades de gener a agost per IPK , els viatges internacionals amb origen a Europa van créixer un 2,5% , mentre que les pernoctacions a l’estranger van augmentar un 2% . La despesa turística , en canvi , només va créixer un 1% .

No obstant això , mentre els short breaks o viatges de pocs dies van augmentar un 9% , els de llarga estada disminuir un 1% .

A més , les reserves de viatges a través d’internet van augmentar un 12% , mentre que les reserves a través d’agències de viatges van créixer un 3% .

mercats emissors

D’altra banda , el mercat emissor rus ha estat el que més ha crescut aquest any , amb un augment del 12% en els viatges internacionals durant els vuit primers mesos de 2013 .

” França va ser sorprenentment fort, amb un creixement del 5% en els viatges emissors , tenint en compte la debilitat de la seva economia “, afegeix IPK .

A continuació s’indiquen les variacions interanuals en viatges a l’estranger des dels següents mercats emissors :

Rússia +12 %
França +5 %
Suècia +4 %
Regne Unit +3 %
Bèlgica +2 %
Suïssa +2 %
Alemanya +2 %
Àustria 0%
Holanda 0%
Irlanda -2%
Espanya -4%
Itàlia -5%

 

A pesar de los problemas o la incertidumbre económica, 2013 ha sido

Malgrat els problemes o la incertesa econòmica, 2013 ha estat “un bon any” per al turisme emissor a Europa. Imagen Shutterstock

 

Destinacions de llarga distància

D’altra banda, les destinacions de llarga distància visitats pels turistes europeus el 2013 han registrat evolucions bastant dispars en el nombre d’arribades. Destaca sobretot la caiguda del 8% de viatgers procedents d’Europa que ha patit el Carib enguany.

Sudamerica +9%
Pacífic +6%
Àfrica +3%
Àsia +2%
Amèrica Central +2%
Amèrica del Nord +2%
Carib -8%
De cara a 2014, IPK preveu que els viatges turístics dels europeus augmentaran entre un 3% i un 4%. Veure La recuperació del turisme emissor a Europa es manté.

 

Font: hosteltur.com

Bon Nadal

La UHA us desitgem, Bon Nadal i Feliç Any Nou!

La UHA Les desea, ¡Feliz Navidad y Feliz Año Nuevo!

L’UHA vous souhaite, Joyeux Noël et Bonne Année!

The UHA wish you, Merry Christmas and Happy New Year!

 Felicitació Nadals

 

Sis passos per respondre a un comentari negatiu en xarxes socials

Els comentaris negatius en xarxes socials són temuts per moltes companyies, però si tenen la casa en ordre molts d’aquests pors són exacerbats.

L’expert Mark Schaefer ha realitzat un estudi sobre la indústria hotelera i els comentaris negatius a Facebook només representen un 0,02% del total. Les persones solen ser positives a la web, i rebre comentaris negatius pot oferir un valuós coneixement del client en qüestions legítimes.

I és que quan la gent porta una queixa al teu “territori” t’està donant l’oportunitat de mostrar a la teva comunitat de què estàs fet. En aquest sentit alguns estudis mostren com uns pocs comentaris negatius poden reforçar la credibilitat i fins i tot incrementar les vendes.

Així, Schaefer afirma haver estat testimoni en moltes ocasions que si promous una comunitat forta i activa, és probable que els teus defensors “callin” a qualsevol extremista que estigui intentant cridar l’atenció amb comentaris negatius.

 

Cuando la gente lleva una queja a tu “territorio” te está dando la oportunidad de mostrar a tu comunidad de qué estás hecho. #shu#

Quan la gent porta una queixa al teu “territori” t’està donant l’oportunitat de mostrar a la teva comunitat de què estàs fet. Imagen Shutterstock

 

Malgrat tot això , sempre tindràs a les teves perfils persones que es queixin . Heus aquí els sis passos que l’expert recomana als seus clients per afrontar aquests comentaris .

1 . – El primer i més difícil pas és assegurar que la cultura de la teva empresa està preparada per afrontar-lo. Estan preparats per adquirir elcompromiso de respondre totes les queixes ? No té per què ser una resposta en tota regla aprovada pel departament legal , però sí un reconeixement curt i ajustat en el temps que ha estat escoltat . Només amb això es resol el 98% dels problemes de servei al client .

2 . – Demostrar paciència i empatia . Intenta calmar la tensió dient alguna cosa com ” sí, jo també estaria enfadat si m’hagués passat a mi ” .

3 . – Demanar disculpes si està justificat . Probablement encara que no ho està .

4 . – Permetre als empleats resoldre les incidències en l’acte si és una cosa senzilla o oferir al client la possibilitat de tractar el tema offline a través d’una trucada telefònica o un correu electrònic . Això és important per evitar caure en un prolongat intercanvi públic d’acusacions i justificacions .

5 . – Seguiment . Avaluar específicament què necessita aquesta persona per sentir-se millor . Si deixes caure la pilota en aquesta fase és previsible que la tensió i les respostes s’incrementin .

6 . – Si el problema persisteix tot i haver-li ofert una solució raonable , recorre a recursos interns qualificats o abandonabasándote en el risc i la gravetat legítima del problema .

La presència de les empreses en línia pot ser complexa , però també representa una oportunitat per diferenciar-se de la competència i generar una lleialtat del client imperible si ho fas bé .

L’article de referència està disponible en Businessesgrow.com .

Font: hosteltur.com

LA PARITAT DE RENTABILITAT

La Paridad de Rentabilidad, clave para optimizar la cuenta de resultados

Posted by 

La Paridad de Rentabilidad, clave para optimizar la cuenta de resultados

Se habla mucho, tanto en los medios como entre profesionales del Sector, del cumplimiento o no de la famosa paridad de precios entre los diferentes canales, de si es duradera o está condenada, de si alguna vez se cumplió o si el objetivo futuro es cumplirla, etc.

Pero a mí ese debate no me interesa mucho, el que me preocupa de verdad es el de la Paridad de Rentabilidad Hotelera por Habitación Ocupada, para el que no hay información al respecto, y me temo que tampoco hay denominación formal en el Sector, lo que no deja de ser preocupante, y es que a más hoteles analizo, más observo que nunca se cumple, y eso sí que afecta a la cuenta de resultados.

Así que, “entrando en faena”, voy a explicar los pasos necesarios para calcular esta variable, que os presento por PAX, pero que lógicamente también puede calcularse por HABITACIÓN: Read more…

GESTIÓ DE COSTOS

Gestión de Costes: ¿Reducir u Optimizar?

Un post de Antonio Tapia

¡¡¡ Hay que REDUCIR los costes !!!Esta frase ha sido un clásico en el Sector, de hecho está incrustada en nuestro cerebro, forma parte de nosotros, porque ¿quién no la ha oído en los últimos años?Y es que cuando las cosas se empezaron a poner mal, la inmediatez y la rapidez urgían, y para llevar a cabo esa premisa las soluciones eran claras:Menos personal y bajar los precios a proveedores de forma unilateral

Y en un sector en el que lo que prima es este año, independientemente de lo que pase el año que viene, eran dos medidas de fácil y rápida implantación, y solucionaban la papeleta.

Ahora bien, “milagros a Lourdes”, y lo que implican esas medidas es fácilmente identificable: Read more…