Arxiu | gener, 2014

Les 10 tendències que s’imposen en els viatges d’empresa

Les companyies canvien les seves pautes “Amb vista a 2014 hi ha un dinamisme esperançador”, diu IBTA

Espanya és un mercat madur pel que la despesa en viatges de negocis i convencions aniran creixent a poc a poc en 2014 en un entorn de creixement econòmic moderat, segons les previsions de l’Associació Ibèrica de Gestors Viatges de Negoci (IBTA), entitat que integra els travel manager o gestors de viatges d’empresa. En qualsevol cas, després de la crisi, una sèrie de tendències s’estan imposant en aquest mercat.

Actualment, IBTA detecta que “el sector torna a moure” i es ve observant un repunt en la despesa MICE des de l’últim trimestre del 2013, coincidint amb l’inici de la recuperació econòmica a Espanya. “Hi ha un dinamisme esperançador“, diu el director d’aquesta associació, Juli Burriel. Veure també Business travel i MICE s’enlairen de nou a Espanya.

A continuació s’apunten les tendències més destacades que ha identificat IBTA per al 2014.

Read more…

EL CONCEPTE DE LUXE ALS HOTELS ESPANYOLS

¿Es adecuado el concepto de lujo de los hoteles españoles?

Un post de Miguel Angel Campo Seoane

El día 12 de noviembre de 2013, ante la lectura del artículo aparecido en NOTICIAS DE HOTELES con base en una encuesta de Small Luxury Hotels of the World (SLH), en la que se señalaba que España no figura entre las preferencias de los turistas de lujo, publiqué el siguiente comentario:

“Quizá sea hora de empezar a pensar, que algo no se está haciendo suficientemente bien.

En una sociedad en la que, a nivel mundial, el número de ricos crece en porcentajes iguales o superiores al que lo hace el número de pobres, no es fácil que los primeros se encuentren muy a gusto, en destinos sin la imagen de exclusividad de la que les gusta sentirse rodeados.

Read more…

MARKETING HOTELER

Recomendaciones de los expertos

Marketing hotelero: el mail sigue siendo más efectivo que las redes sociales

Los expertos aconsejan a las compañías trabajar para acertar con el mensaje adecuado

Si los responsables de marketing continúan enviando mails es porque funciona. El email sigue siendo más efectivo para atraer clientes que las redes sociales, casi 40 veces la capacidad de Facebook y Twitter juntas, según un estudio realizado por McKinsey. Esto es debido a que el 91% de los consumidores estadounidenses utiliza su mail diariamente, y no sólo el porcentaje de mails que se traducen en compras rápidas se estima que es tres veces el de social media, sino que el gasto es un 17% superior.

Los profesionales del marketing, no obstante, han procurar no bombardear al potencial cliente con mensajes que pueden ser considerados como spam, porque el comportamiento del consumidor está cambiando: el estudio iConsumer de McKinsey refleja un descenso del 20% en la utilización del email entre 2008 y 2012 como parte del tiempo que empleamos en comunicarnos en la red, perdiendo protagonismo en favor de redes sociales, mensajería instantánea y aplicaciones móviles de mensajes. Read more…

7 tàctiques per pujar les vendes en restaurants

Una de les preocupacions en l’hostaleria, és vendre més

Per pujar les vendes en restaurants hi ha algunes premisses que pots seguir :

-Portar més clients al teu negoci : Per això has de saber quin tipus de client vols tenir o ja tens, conèixer els seus gustos , segmentar .

Però sobretot conèixer quins són els passos que segueixen en el procés de compra i buscar la manera que et coneguin en cadascuna de les etapes que recorren fins a arribar a tu .

Aquí entren estratègies de màrqueting abans que et coneguin físicament , com poden ser les estratègies de màrqueting en línia per a restaurants , que et coneguin a les xarxes socials, que vegin la teva carta i plats en una pàgina web atractiva o que llegeixin una opinió de tu a tripadvisor , etc .

-Vendre més als que tens : Quan ja tens asseguts als teus clients en el teu restaurant , és el moment d’utilitzar estratègies de upselling en restaurants . Algunes d’aquestes tàctiques te les explico més avall .
-Els teus clients tornin més vegades perquè repeteixin la compra: Per això , necessitem fidelitzar als teus clients . Per aconseguir-ho, una bona atenció és fonamental . I conèixer què li sembla el nostre negoci també, no tinguis por de preguntar a què pots millorar, fes qüestionaris de satisfacció i coneix els teus punts baixos que els millors .

Ara ens centrarem en vendre més als que ja tenim al restaurant , però no deixis de banda les altres dues opcions .

Per vendre més als que ja tens asseguts a taula, tens una sèrie d’estratègies de upselling, vegem algunes per començar a pujar aquestes vendes en el teu negoci.

Read more…

La distribució hotelera online crea clients infidels

La fidelitat a la marca, per darrere del preu en les motivacions dels clients d’hotel

La fidelitat del client cap a una marca hotelera s’ha dissipat amb l’increment dels canals digitals , que han facilitat que els consumidors puguin comprar buscant les millors ofertes . Per a la indústria allotjativa la lleialtat a la marca se situa així per darrere del preu , segons l’enquesta ‘ Pols al consumidor global d’Hostaleria ‘ realitzada per Accenture a 12.867 usuaris de 32 països sobre hotels i el sector de l’allotjament .
L’enquesta revela que el 41 % dels consumidors assenyala les ofertes i promocions com el primer element diferenciador a l’hora de triar un hotel . Aquests usuaris mostren la inclinació més elevada a adquirir les millors promocions en hostaleria ( 45% ) , juntament amb les del comerç minorista .

Read more…