Arxiu | abril, 2015

Rebuig DELS HOTELERS ESPANYOLS I EUROPEUS ALS COMPROMISOS DE RESERVES

La Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) Al costat de Associacions hoteleres de 28 Països Reunides en el marc de l’Assemblea General de HOTREC celebrada del 22 al 24 d’Abril del 2015 a Luxemburg, van analitzar l’Acord a Que Van arribar les autoritats de Competència de França, Itàlia i Suècia amb la versió de Booking.com La Setmana Passada, Mitjançant el qual sigui les autoritats Accepten els Compromisos proposats per Booking.com paràgraf resoldre els Casos de Competència nacional oberts a Estós 3 Països en Relació a les clàusules de paritat de preu . Els citats Compromisos o Mesures correctives Que haura APLICAR Booking.com entraran en vigor l’1 Proper de juliol del 2015 i tindran Una validesa de 5 anys, és Dir, Fins l’1 de juliol del 2020. En cas d’incompliment per part de la reserva. fenc com previstes Multes milionàries. De Encara que en principi Aquestes concessions Només havien de aplicar una França, Itàlia i Suècia, La Companyia ha Anunciat Que les s’estendrà al conjunt de l’espai Econòmic Europeu. A Espanya Fins Ara no s’havia obert cap investigació contra Booking.com. ja Que Estaven obertes Investigacions en Estós 3 Països.

L’Assemblea General de HOTREC, de la CEHAT Que és part Integrant CONSIDERA ESSENCIALS els Següents Aspectes Que va aprovar En Una Declaració: Read more…

Saber-ho tot dels olis d’oliva és … Tota una experiència

La Dieta Mediterrània …

La nostra dieta és un estil de vida acceptat com un dels més saludables del món. I l’Oli d’Oliva Verge (AOV) és un dels pilars insubstituïbles d’aquesta dieta.
Pel seu alt contingut en vitamina E, antioxidant natural.
I pels polifenols, que contribueixen a la protecció dels lípids de la sang enfront del dany oxidatiu.

A més, a la teva cuina …

Read more…

La importància dels banys en un hotel es posa en relleu amb l’Estudi 360º ‘presentat per Roca

Se trata de la primera investigación exhaustiva realizada en España sobre estos espacios en el ámbito hotelero

NEXOHOTEL.com / Roca (www.roca.es) 

ha presentat a Balears l’Estudi 360º de la Reforma de Banys en els Hotels d’Espanya realitzat en nom de la companyia per Ikerfel, empresa d’investigació de mercats. Es tracta de la primera investigació exhaustiva que es realitza a Espanya sobre els banys en l’àmbit hoteler.

El resultat ofereix dades tan concloents com la nota que els clients han donat als espais de bany dels hotels espanyols, que és d’un 7,8. Read more…

5 preguntes bàsiques sobre Reputació Online

Com mesuro la meva reputació?

La reputació és un concepte esmunyedís (tranquil, no anem a teoritzar sobre el tema), però en el cas dels portals dedicats a viatges, té dos components diferenciats que influeixen en el comportament del consumidor: Read more…

6 lliçons que els Hotels han d’aprendre del Comerç Electrònic

Les primeres impressions compten. Els clients es formen una opinió de l’hotel tan aviat com intenten fer una reserva. Fer que aquest procés sigui tant ràpid i àgil com sigui possible genera una millora i increment de la venda directa.

Fer que la gent gasti diners pot ser difícil en el millor dels casos; una vegada que l’equip de vendes ha atret algú a la pàgina web comença el treball dur. Només es disposa d’una petita fracció de temps entre que algú troba l’hotel a internet, valora la localització, mira les habitacions que s’ofereixen i realitza una reserva.  Aquesta darrera etapa és on el nombre més gran d’usuaris desisteixen i abandonen el procés de reserva i compra.

Skift.com ha publicat recentment un informe on revela algunes estadístiques al voltant de les reserves de viatges realitzades a internet. Com a sector industrial ens va pitjor que a la majoria de proveïdors de comerç electrònic: mentre que la taxa mitjana d’abandonament de la cistella en el comerç electrònic està al voltant del 65%, en els viatges supera el 80% i alguns experts estimen que en casos concrets d’hotels la taxa d’abandonaments de reserva pot arriba a més del 90%.

6 Accions que es poden fer perquè els seus esforços siguin més gratificant: Read more…