Arxiu | juliol, 2015

Errors que cometen les empreses turístiques

Avui volem convidar-te a reflexionar, a llegir aquesta nota amb cura, ha valorar com està el teu negoci i detectar si comets algun d’aquestes errades per poder rectificar-les.

En l’àmbit del turisme, hi ha qüestions que no es tenen en compte a l’hora d’emprendre. Hi ha errors comuns que haurien d’evitar-se o corregir-se si és que els trobes. Això et permetrà controlar el teu negoci i ressaltar marcant la diferència.

Diferenciar-se o morir. Al turisme, la majoria de les empreses tenen productes o serveis similars. Molts emprenedors observen a la competència per fer el mateix, “ja que a ells li funciona”. Però la diferència rau en que busquis una qualitat en el teu producte o servei que sigui diferent al que ofereixen els teus competidors. El teu producte o servei ha de ser diferent i la teva habilitat està en comunicar perquè és diferent. La millor manera de fer-ho és especialitzar-te, augmentant la qualitat del teu servei, perfeccionant el teu servei al client. D’aquesta manera els teus barreres seran més difícils de superar i el turista augmentarà la valoració del teu servei.

Donar-se a conèixer. Un dels errors més comuns entre els empresaris turístics és la forma en la qual comuniquen el seu projecte. Si bé internet ofereix infinites possibilitats de comunicar, és important conèixer cada plataforma. El més important de la comunicació és que s’ha de planificar i ha de ser homogènia durant tota l’existència del negoci, no serveix de comunicar al moment en què un negoci s’obre, o fer-ho en certes circumstàncies. Sinó que el fonamental és armar un pla de comunicació sòlid, que travessi tots els nivells de l’empresa.

Comuniques parlis o no parlis, per tant en tot moment s’està projectant una imatge que el públic està percebent. Per això, les empreses de turisme han de comunicar de manera planificada, al llarg de la seva existència, tant a internet com fora.

Dispersar les forces. Per complir amb els objectius del negoci, és fonamental que posar el focus en dos aspectes importants:

  • El client és lo primer. Si bé molts temes són importants a l’hora d’oferir una experiència magnífica al turista, és important que totes les activitats que es desenvolupin li aportaran valor al client.
  • Una sola proposta de valor. En el món del turisme, gairebé totes les empreses tendeixen a afegir productes o serveis a la seva proposta de valor inicial. De ben segur que amb el pensament de que si no es ven per una banda, sempre hi haurà l’opció de vendre per l’altre. Però en realitat, passa tot el contrari. Si s’ofereix més d’una proposta de valor es transmet un senyal equivocat al client. A més, si hi ha més productes i oferta la dedicació i l’esforç a cada un d’ells es menor, per la qual cosa es fa cada vegada més complicat millorar i oferir una experiència magnífica als clients.

Falta de planificació. La manca de planificació és un dels majors errors. Hi ha empresaris van pensar en posar un negoci per vendre i llest. Però la realitat és que el context canvia i per poder adaptar-se a ell s’ha de planificar el negoci, abans de començar.

  • Pla de negoci. Permet anticipar i corregir els errors. També  serveix de suport per aconseguir finançament o inversors..
  • Objectius. Si no es pensa en objectius, no se sap per on anirà el negoci. S’han de plantejar els objectius per tenir una direcció i crear estratègies que permetin arribar a la meta. L’avaluació de les activitats, indicaran com es va i que s’ha d’adaptar per seguir endavant.

Falta de coneixement

A l’hora de fer negocis turístics s’ha de pensar si el servei és viable per ser venut, s’han de tenir en compte els següents requisits:

  • qque satisfaci una necessitat real,
  • que hi hagi un mercat per a això (hi hagi gent disposada a pagar) i
  • que aquest mercat sigui rendible (sigui abundant o tingui gran capacitat de despesa).

Finalment, esmentar-que un dels grans errors detectat en els emprenedors turístics és la manca de confiança per obrir les seves ments i deixar-se portar per professionals que poden millorar els seus serveis. El turisme és una activitat en la qual les empreses tendeixen a ser iguals. La contractació d’un professional és el que aportarà la diferència, a donar una injecció de dinamisme a l’empresa i ha generar serveis que quedin en la ment dels turistes.

Treballar de manera integral, és el que s’ha de fer, mantenir un equip de treball motivat i clients satisfets amb els serveis prestats.

El major repte del sector en els propers dos anys serà el d’augmentar la venda directa al client

Els portals de reserves controlen més del 65% de les vendes hoteleres, fent-los ‘socis majoritaris’

 

NEXOHOTEL.com / Webs com Booking dominen el consum turístic amb un 65% de vendes indirectes d’hotels en un mercat on les reserves on line no deixen de créixer. “Si analitzem a fons les dades”, comenta Alberto Peris, CEO de l’Escola de Negocis i Formació en Turisme CESAE “i comparem la tendència de compres on line del sector de viatges, veiem que les reserves online han augmentat un 20% en els últims 12 mesos “.

Davant d’aquestes dades, afegeix Alberto Peris, l’escola col·labora amb les principals cadenes d’hotels d’Espanya, destaca com el repte principal del sector hoteler serà el d’incrementar les vendes directes sense la intermediació de les agències de viatge on line.

Entre els hotels i les OTA s (agències de viatges online) hi ha una relació conflictiva que en molts casos acaba per perjudicar els beneficis del sector hoteler a causa principalment de les clàusules de paritat.

Read more…

Presentació Escola Vatel

Institut Vatel

L’escola Internacional en administració Hotelera & Turistica Vatel presenta a la UHA el seu projecte per obrir una seu al principat d’Andorra.

L’escola Internacional en administració Hotelera & Turistica Vatel és una institució amb més de 30 anys d’experiència en la formació i preparació de Managers i Directius per a l’industria Hotelera Internacional.

Presentació Escola Vatel:

Caratula_presentacio_Vatel

Video Presentació: