Arxiu | febrer, 2016

Sobren turistes low cost a Espanya?

A Espanya “sobren” turistes de baix cost i calen “els de veritat que gastin més”, és una de les conclusions del llibre ‘Evolució i reptes del sector hoteler a Espanya’ presentat aquesta setmana a la seu de la CEOE a Madrid.

El seu autor, Gonzalo González Jiménez de l’Espasa, en aquell temps emprat en un fons d’inversió nord-americà, ha comentat que la despesa mitjana per turista a Espanya no deixa de caure en els últims 15 anys i ha assegurat que aquest desemborsament ha passat en els últims anys de ser major de mil euros per persona a 714 euros.

Read more…

Com calcular el cost real de cada canal de venda?

¿Car? ¿Barat? Estàs segur de mesurar amb precisió cada acció que fas?
Agafa la calculadora i llegeix això.

Calcular els costos per canal i per cada proposta opcional amb la qual contínuament et tempten és essencial per entendre la seva rendibilitat, comparar i prendre decisions comercials ben fonamentades.

L’anàlisi que et proposem es basa en dues premisses: Porcentualiza i considera tot, afegint amb astúcia el que no sol ser evident.

10 exemples: Read more…

Treu el màxim profit a dates calentes: un cas real!

La gestió dels dies en què la demanda del destí supera àmpliament a l’oferta té un gran impacte en el compte de resultats d’un hotel. Són moments d’apostar fort per omplir al millor preu i menor cost. El primer és per tots conegut. El segon, a priori, també però pocs s’atreveixen a dur-lo a la pràctica.

Hem escollit un esdeveniment passat, la final de la Copa del Rei de futbol de 2015 celebrada a Barcelona el 30 de maig, per analitzar la demanda, oferta, evolució de preus, i el que han guanyat però també el que han deixat de guanyar els hotels.

Avancem tres conclusions: Read more…