Arxiu | març, 2018

Hotels: Com no fer l’habitació beneficia al medi ambient i al client

Lo último en hoteles EEUU: no limpiar la habitación a cambio de descuentos

Para mejorar la sostenibilidad, y ahorrar costes, ofrecen bonos para comida y bebida

De hecho en los establecimientos de easyHotels la limpieza de la habitación durante la estancia del huésped es un coste adicional en el que éste decide incurrir o no, aunque desde la cadena aseguran que en algunos está incluido.

Desde este verano los hoteles de Caesars Entertainment en Las Vegas ofrecen a sus clientes la opción de que no les arreglen la habitación a diario a cambio de bonos de 10 dólares al día para gastar en comidas y bebidas en el propio hotel. Algunos clientes, como aseguran desde la cadena, prefieren que no les molesten durante su estancia si se levantan tarde.

Read more…

La Hora del Planeta 2018, el dissabte 24 de març apaga la llum!

L’HORA DEL PLANETA  2018

L’ONG WWF realitza com cada any la convocatòria a l’Hora del Planeta. #JuntosEsPosible #HoraDelPlaneta
El dissabte 24 de març de 2018 s’apagaran els principals monuments i icones del món entre les 20:30 i les 21:30 hores (hora local de cada país). Aquesta iniciativa convoca com cada any als habitants de tot el món a apagar la llum durant 1 hora per prendre consciència sobre els efectes del canvi climàtic al nostre planeta.

Però, sobretot, és una oportunitat que tenim per realitzar accions individuals i col·lectives en la nostra vida diària que protegeixin a l’ambient. Aquestes accions quotidianes són les que ens poden convertir en herois: apagar la llum quan no la necessitem, caminar amb bicicleta en lloc de fer-ho en acte, o desconnectar els nostres dispositius electrònics quan no els utilitzem.

L’Hora del Planeta és una campanya mundial de conscienciació promoguda per l’ONG World Wildlife Fund (WWF), organitzada en l’Argentina per la Fundació Vida Silvestre, amb la qual es pretén conscienciar a la població mundial de la necessitat d’actuar de forma decisiva per demostrar que el canvi climàtic ens importa, convidant a individus, governs i empreses a apagar la llum per una hora para.

La iniciativa va sorgir en Sídney, Austràlia, en 2007 i va convocar a dos milions de persones. Set anys després, en 2013, ciutadans en més de 7000 ciutats de 153 països de tots els continents, incloent-hi l’Antàrtida, van apagar les seves llums. Més de 1300 monuments i edificis emblemàtics es van enfosquir, com l’Òpera en Sídneyel City Hall a Londres, el Empire State a Nova York, la Torre Eiffel a París i l’Obelisc a Buenos Aires.

En pocs anys, l’Hora del Planeta va passar a ser la campanya ambiental més gran que ha vist el planeta. Milers de milions de persones en 152 països ens unim al moment simbòlic d’apagar les llums com a mostra del nostre compromís diari per una vida respectuosa del planeta, la nostra llar.

Com cada any, l’Hora del Planeta ens convida a reptar al món per salvar el planeta, i consisteix a promoure un canvi d’actitud cap al planeta, moltes petites accions que sumades poden significar un futur millor.

Consumir menys, reciclar més, crear menys escombraries, caminar, caminar amb bicicleta, menjar menys carn, menjar més verdures, fer costat a negocis locals, compartir l’automòbil, són accions diàries que demostren el teu compromís amb un ambient sa. Quines d’elles ja practiques? Quines seran les que implementaràs?

 

DONES A LA HOSTALERIA: EL 54% DELS TREBALLADORS

Entre los grandes sectores de la economía española, el hostelero es el que tiene una mayor paridad por sexos en la contratación, situándose ligeramente por encima el empleo femenino. De los 1,6 millones de trabajadores del conjunto del sector hostelero 875.075 son mujeres, un 53,5% del total.Los datos, correspondientes a la Encuesta de Población Activa (EPA), del INE, y analizados por la Federación Española de Hostelería (FEHR), indican que el predominio de las mujeres se observa de forma más acusada en el alojamiento —donde el porcentaje sube hasta un 58,1%— frente al 51,9% que representa el empleo femenino en restauración.

El saldo positivo de trabajadores que tuvo lugar en 2017 se debió al crecimiento del empleo femenino, que supuso 35.575 mujeres más, un 4,2% por encima de las cifras del año anterior mientras que el empleo masculino descendió un 0,3%. Las mujeres ocupadas se incrementaron tanto en restauración (un 4,1% y 25.050 personas), como en el alojamiento (4,8% y 10.650).

Read more…

8 DE MARÇ: DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA

Imatge relacionada

 

“Cap Estat, ni els més avançats, ha entès que la igualtat entre homes i dones ha de ser el seu objectiu número u”.

Carmen Calvo, exministra de Cultura i secretària d’Igualtat del PSOE

5 de març: Dia Mundial de l’Eficiència Energètica

El Dia Mundial de l’Eficiència Energètica se celebra cada any el 5 de març. És una data propícia per reflexionar sobre l’ús racional que li donem a l’energia, i actuar en conseqüència.

L’eficiència energètica es planteja com una de les polítiques de fre per al canvi climàtic i la consecució de societats sostenibles, juntament amb el desenvolupament d’energies renovables i una política de transport menys agressiva amb el mitjà.

Això no implica renunciar a la qualitat de vida, sinó l’obtenció dels mateixos béns i serveis energètics emprant per a això menys recursos. Això s’aconsegueix amb la millora dels processos, la cogeneració, el reciclatge, l’ús de productes menys contaminants i un consum intel·ligent, és a dir, utilitzar solament aquella energia que realment necessitem.