Arxiu | maig, 2018

TALLER DE GASTRONOMIA I DISFAGIA

El dia 24 de maig  al restaurant Can Manel, una vintena de professionals de la salut i restauradors a una sessió pràctica sobre gastronomia i disfàgia. La UHA conjuntament amb el SAAS van organitzar aquest taller per donar a conèixer la disfàgia i sensibilitzar al món de la restauració de les necessitats que pateixen a aquestes persones y donar a conèixer les tendències actuals en textures les persones que pateixen aquesta problemàtica.

El taller va comptar amb la participació de la doctora Mercè Avellanet, cap de rehabilitació de l’Hospital Nostra Sra. de Meritxell, la logopeda del mateix Meritxell Ros, el cuiner Carles Flinch del Restaurant Can Manel i l’empresa suïssa Emotion Food Company que va fer una degustació de plats elaborats amb un texturitzant propi, l’easy base de caràcter 100% vegetal  que es barreja amb tot tipus d’aliment perquè les persones amb disfàgia recuperin el plaer del menjar.

GASTRONOMIA I DISFÀGIA

NOTA DE PREMSA: OCUPACIONS MES D’ABRIL 2018

NOTA DE PREMSA

Ocupació mes d’Abril

 Segons les primeres dades recollides de l’ocupació del mes d’abril del 2018 s’ha tancat amb un 40,22% enfront del  47,20% de l’abril del 2017, suposant una disminució de l’ocupació en un 14,78%.

La distribució de l’ocupació per parròquies és la següent:

General 40.22%
Vall d’Orient 37.53%
Valls del Nord 32.90%
Andorra la Vella 47.91%
Sant Julià de Lòria 24.00%
Escaldes-Engordany 47.67%

 

Pel que fa als preus d’aquest mes d’abril, respecte al del 2017  hi ha hagut una davallada  en un 5,7% .

Un 64% dels establiments han disminuït el preu mitjà de venda, enfront d’un 16% d’establiments que ens confirmen que han augmentat el preu.

Respecte a la facturació absoluta, han disminuït les vendes  en un 10% respecte de l’abril de l’any anterior.

Al tancament el mes de març no es va poder fer una comparativa amb el mateix mes de  l’any anterior a causa de l’efecte del calendari de la Setmana Santa. Amb el tancament del mes d’abril s’ha constatat que l’ocupació mitjana dels mesos de març i abril d’aquest any ha estat del 55,53% enfront d’un 53,51% dels mesos de març i abril del 2017, un augment del 3,76%.

Per més informació http://www.uha.ad/serveis/estadistiques