Arxiu | juny, 2018

Dia Mundial del Refugiat

Una trucada a la solidaritat

 

En un món on la violència obliga a milers de famílies a abandonar les seves llars per salvar les seves vides, és el moment de demostrar que tots estem de part dels refugiats.

Els refugiats són persones que fugen del conflicte i la persecució. La seva condició i la seva protecció estan definides pel dret internacional, i no han de ser expulsades o retornades a situacions en les quals les seves vides i les seves llibertats corrin risc. D’altra banda, estan els desplaçats interns, que són persones que fugen de les seves llars per causes semblants a les quals motiven la fugida dels refugiats, però que no creuen una frontera internacional.

En l’actualitat presenciem els nivells de desplaçament més alts mai registrats.

Una xifra sense precedent de 68,5 milions de persones a tot el món s’han vist obligades a fugir de les seves llars. Entre elles hi ha gairebé 25,4 milions de persones refugiades, més de la meitat menors de 18 anys.

A més, s’estima que hi ha 10 milions de persones apàtrides als qui se’ls ha negat una nacionalitat i accés a drets bàsics com a educació, salut, ocupació i llibertat de moviment.

En l’actualitat, a tot el món, cada dos segons una persona es veu obligada a desplaçar-se com a resultat dels conflictes i la persecució. El treball d’ACNUR, l’organisme de les Nacions Unides per als refugiats, és més necessari que mai.

Al juny de 2016, ACNUR va llançar la campanya #ConLosRefugiados per demanar als governs que col·laboressin i complissin amb el seu haver d’en relació als 65,6 milions de persones que es troben en aquesta situació.

En el Dia Mundial del Refugiat, que se celebra cada 20 de juny, commemorem la seva força, valor i perseverança. Aquesta celebració ens brinda l’oportunitat de mostrar el nostre suport a les famílies que s’han vist obligades a fugir. Read more…

Aquella festa anual de la Unió Hotelera

LUDMILLA LACUEVA CANUT
Escriptora

Des de la seva creació, el 1961, la Unió Hotelera va tenir una activitat imparable, que augmentava amb l’arribada del bon temps i dels turistes. A La Dépêche du Midi, el juny de 1967, podem llegir que s’ha organitzat el Festival Internacional de l’Hoteleria. Amb l’esperit d’amistat i cooperació hispano-andorrana, la Unió Hotelera va organitzar una trobada amb personalitats vingudes de França i Espanya. Com no podia ser d’una altra manera, la jornada va concloure amb un banquet per a 300 persones a l’hotel Cerqueda de Santa Coloma.

Entre els assistents, hi havia el Sr. Blanc, president de la Unió Hotelera de Migdia-Pirineus; Derrey i Calvet, secretari i tresorer de la Unió del Gars; Audige, president de la Cambra d’Agricultura de l’Alta Garona. El Sr. Pere Canturri, president de la Unió Hotelera, va ser l’encarregat de rebre els convidats. Entre altres activitats, va tenir lloc una excursió al Serrat.
Read more…

Innovació hotelera: últimes novetats

Un análisis de Vivi Hinojosa

Últimas novedades en innovación hotelera en España

Siete innovadoras iniciativas en este ámbito

Análisis/Después de conocer en qué están trabajando los propietarios y operadores británicos en innovación hotelera (‘Innovación en alojamiento: lo último en hoteles del Reino Unido’, publicado por HOSTELTUR noticias de turismo), al igual que sus colegas alemanes (‘Innovación hotelera en Alemania: nueve alojamientos disruptores’), nos detenemos a analizar los últimos ejemplos de lo que se está haciendo en España en innovación de producto hotelero. Y nos encontramos con hoteles-burbuja, otros que honran su legado histórico, artístico y hasta vinícola, o poshtels en antiguas naves industriales, entre otros, también con un objetivo claro de diferenciación hotelera como ventaja competitiva.

Miluna es quizás el ejemplo más original que nos hemos encontrado en esta búsqueda de las últimas novedades en modelo de producto alojativo. Situado en la localidad toledana de Hormigos, a sólo una hora de Madrid, en su finca de cinco hectáreas ofrece una docena de habitaciones esféricas transparentes llamadas ‘Lunas’, ubicadas en un lugar aislado del ruido y la contaminación desde donde contemplar el cielo a través de su techo y paredes de cristal.

Miluna, a una hora de Madrid, ofrece una docena de habitaciones esféricas transparentes, en un lugar aislado del ruido y la contaminación desde donde contemplar el cielo a través de su techo y paredes de cristal.

 

 

 

 

 

 

 

Read more…

Seguretat en els pagaments

Análisis de Mirai

La seguridad en los pagos, ¿ventaja competitiva para la venta directa?

La tokenización garantiza esa seguridad en los hoteles

Pablo Delgado, CEO de Mirai, reconoce que “aún queda mucho por hacer y muchas herramientas que cambiar o incorporar en la operativa de cobros en los hoteles y el cumplimiento de las normativas de seguridad, pero es el momento de empezar a pensar en cómo abordar esa transformación y aprovecharlo en beneficio de los intereses del hotel, antes de que las exigencias bancarias se eleven y las restricciones que impongan sean inasumibles”. Y es que, añade, “el mundo está en plena revolución de los medios de pago, en especial alrededor del móvil. Los grandes se están moviendo y los bancos tiemblan. Ahora mismo el hotelero tiene la oportunidad de que su venta directa vaya un paso por delante, de momento”.

La gestión de cobros y devoluciones, como afirma Pablo Delgado, “es un gran quebradero de cabeza para la inmensa mayoría de los hoteles. Exige cada vez más tiempo, genera costes directos, es fuente de incidencias y reclamaciones de clientes y la devolución de cargos por parte de éstos resulta altamente frustrante”.

Read more…

Unió Hotelera: nova seu

LUDMILLA LACUEVA CANUT
Escriptora

 

El 1961 es va crear la Unió Hotelera d’Andorra i, a l’article 5 dels seus estatuts, s’estableix que la finalitat i objectiu d’aquesta entitat són “fomentar i millorar el desenvolupament de la indústria hotelera donant suport a totes les iniciatives i projectes que puguin contribuir a aquesta tasca”. Tanmateix, “cal vetllar pels interessos comuns de les empreses hoteleres en general”.

Seguint aquest camí, el 2 de juny de 1966, a les set de la tarda, l’arxiprest d’Andorra la Vella, Mossèn Lluís Pujol, va beneir i inaugurar la nova seu social de la Unió Hotelera de les Valls d’Andorra al número 6 de l’antic carrer major. Acte seguit, després dels discursos del Sr. Sasplugas i del Sr. Canturri, els presents van poder gaudir d’un aperitiu ofert per la casa Martini.

Read more…